Hírek

90 évesen is citromfát nevel és figyelemmel kíséri a sporteseményeket dr. Stenszky Miklós

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte kedd délután születésnapja alkalmából az egykori ügyvédet és sportembert otthonában.

Dr. Stenszky Miklós 1929. május 16-án született Makón. Akárcsak édesapja, ő is ügyvéd lett, 1960-ban jegyezték be az I. számú ügyvédi munkaközösségben. 1978-tól 2002-ig elnökhelyettes, 2002 és 2006 között pedig elnökségi tag volt, 2009-ben pedig a megyében elsőként Dr. Magyar János-emlékgyűrűvel díjazták munkásságát.

A nemrégiben 90. születésnapját ünneplő Dr. Stenszky Miklóst ráadásul Ausztráliában élő lánya is meglátogatta a jeles nap alkalmából. Mint az ünnepelt elmondta: nagy meglepetés volt ez számára, hiszen mindhárom gyermeke az ajtóban várta.

navigate_before
navigate_next

– Nem tudom megmondani mi a hosszú élet titka. Én kezdettől fogva, mint élsportoló, nem ittam, nem dohányoztam, nem kávéztam, és ezt még a mai napig is megtartom. Tehát én nem ittam a gyerekeim esküvőjén sem a pezsgőből, és a mai napig sem egy korty kávét nem ittam, és nem cigarettáztam – fogalmazott a sportember, aki nemcsak játékosként, hanem edzőként is részt vett a helyi sportéletben. A sport pedig a mai napig meghatározó az életében, hiszen mindig olvassa a sporthíreket, emellett pedig a kertben szeret nagyon lenni, hiszen mint elárulta, nagyon szereti a természetet; a növényeket és a madarakat és a Maros-partot is, illetve a Hagymatikumba is heti szinten jár.

Az ünnepeltet Farkas Éva Erzsébet polgármester is felköszöntötte: a torta mellett átadta Orbán Viktor emléklapját is.