A Nemzeti Sportközponthoz benyújtott, 9 millió 300 ezer forintos sikeres pályázatnak köszönhetően épült meg Óföldeákon, a Návay Aranka Idősek otthona szomszédságában a helyi sportpark, hasonló, mint amilyet nemrégiben Maroslelén avattak.

Mint azt Simonné Sinkó Erika polgármestertől megtudtuk már megtörtént az óföldeáki sportpark műszaki átadása. Az erőfejlesztő eszközt a Nemzeti Sportközponthoz benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően telepítették az idősek otthona közelébe, az erődtemplomhoz vezető út melletti üres területre.

– Az úgynevezett „B” típusú sportpark 9 millió 300 ezer forintos pályázatnak köszönhető. Úgy terveztük, hogy a községi középületek, az emlékház, az orvosi rendelő és a közégháza hamarosan befejeződő energetikai felújítása után ezekkel együtt avatnák fel a sportparkot – mondta Óföldeák polgármestere.

A kistelepülés első embere hozzátette, a gyerekek és a felnőttek folyamatosan használják is a sportolásra, erőkifejtésre alkalmas eszközt, ami máris azt jelzi, hogy érdemes volt nem csak benyújtani a pályázatot a Nemzeti Sportközponthoz, de meg is nyerni azt.

Az ingyenesen használható szabadtéri létesítmények létrehozásával a kormány a mindennapos sportolásra kíván ösztönözni. 2017 óta összesen négy típusú sportpark építésére lehetett pályázni, a létesítmények mindegyike alkalmas az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak.

A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez lehetett benyújtani, az új sportparkokat az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg.

A kérelmekről a nemzeti fejlesztési miniszter döntött az előkészítő bizottság javaslata alapján, a nyertes önkormányzatok nem a pénzt, hanem létesítményt kapták meg. Ahogy ez Óföldeákon is történt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest