Felerősödött az illegális migráció a Balkáni útvonalon, csaknem 20 ezer bevándorló torlódik a horvát határnál – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: ha még több ember fog várakozni a horvát-bosnyák határon akkor az Magyarország felől is igényel lépéseket. Ha Szlovéniában az újabb határkerítések építése, illetve a horvát és bosnyák rendőri fellépés eredményes lesz, akkor előfordulhat, hogy az illegális bevándorlók más útirányt keresnek és mondjuk Magyarország felé indulnak el.

Annak érdekében, hogy a magyar katonák minél távolabb tartsák az érkező migránsokat, a szerb és macedón határon teljesítenek szolgálatot.Amennyiben szükség lesz, és Bosznia-Hercegovina kéri Magyarországot, a kormány készen áll arra, hogy az ottani határvédelmi tevékenységet is rendőri erők küldésével támogassa.Nagy biztonsági kockázattal jár, hogy Bosznia-Hercegovinában és Koszovóban megkezdődött azoknak az állampolgároknak a visszafogadása, akik az Iszlám Állam kötelékében harcoltak.

Bakondi György hangsúlyozta: fontos, hogy a közelgő EP-választásokon minél többen elmenjenek szavazni, és a Fidesz-KDNP jelöltjeire voksolva olyan európai képviselőket küldjönek az unióba, akik jól tudják képviselni az ország migrációs politikáját.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest