Magyarcsanád polgármestere arra kér minden helybélit, hogy éljen a jogával és vasárnap adja le voksát az európai parlamenti választáson. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Brüsszelben született döntések Magyarországra, így benne a magyarcsanádiakra is érvényesek, így nem mindegy, kik és főleg hogyan képviselik majd a hazánkat.

– Az európai parlamenti választás nem csak arról szól, hogy választunk valakit, aki majd ellesz néhány évig, hanem arról szól, hogy nagyban meghatározza az életünket. Teljesen jogos, amit Lázár János, a választókerület országgyűlési képviselője is mond, miszerint nincsenek olyan messze az Európai Parlament döntései Magyarországtól. Hiszen meghatározzák a mindennapi életünket, akár az adózásban vagy minden egyes más téren – mondta Magyarcsanád polgármestere.

Farkas János hozzátette: – Már csak azért is, mert az ott hozott törvények Magyarországra is érvényesek, hiszen Magyarország az Európai Unió tagja, ezért érvényesek rá az Európai Parlament alapvető döntései. Így nagyon fontos, hogy kik foglalnak helyet benne, már csak a migráció kezelése szempontjából is. Jelenleg az Európai Parlamentben többségben vannak a migrációt pártoló képviselők. Én abban bízom, hogy a Fideszből, a jelenlegi kormányzópártból minél többen bekerülnek az Európai Parlamentbe a május 26-i választást követően. Illetve a szavazást eredményeképpen kiegyenlítődnek ott az erőviszonyok, s háttérbe szorulnak azok a felvetések és gondolatok, melyek felmerülnek a migráció kezelésével kapcsolatban.

Magyarcsanád polgármestere ezért arra biztat mindenkit, hogy vasárnap  éljen választójogával, menjen el szavazni, s belátása szerint adja le a vokság. – Én biztosan megteszem, s erre kérek mindenkit – tette hozzá Farkas János.

A magyarcsanádiak egyébként két szavazókörben is leadhatják majd május 26-án, azaz vasárnap a voksaikat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest