A tavalyi évben nagy érdeklődés övezte a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola ingyenes szakmai kirándulását, mintegy 21 osztály 466 diákja vett részt a programon. Az idei Túra Galamb első résztvevői Szentesről érkeztek Makóra, hogy betekintést nyerjenek az intézménybe.

Mint Horváth Zoltán portálunknak elmondta: a tavalyi évben nagyon jól bevált programmal várják idén is az érdeklődőket, annyi bővítéssel, hogy a nemrégiben átadott mirkoszaporító labort is felfedezhetik az iskolába látogatók a tanműhely és a tankert mellett.

– A változás mégis inkább az, hogy akik tavaly itt voltak, jelezték, hogy még egyszer visszajönnének, az ő részükre egy “Level 2” programot találtunk ki, amelynek keretében két makói mezőgazdasági vállalkozást tekintenek meg – emelte ki az igazgató.

– Nagyon jók a visszajelzések, ez a beiskolázásunkban is látszik. A technikaórák, amiket még a Túra Galamb mellett tartottunk egész évben, azoknak is nagyon jó, pozitív hatása van, hiszen a Makóról jelentkező diákok létszáma megduplázódott. A Túra Galamb következtében pedig még messzebbről érkeztek hozzánk diákok, egészen Békés megyéből, Csongrád megye távoli részeiről, illetve Bács-Kiskun megyéből is – tette hozzá.

 – Én úgy gondolom, hogy folytatnunk kell ezt a rendezvénysorozatot, hiszen az iskolaátlagunk is folyamatosan javul, de azért azt most nagyon nagy örömmel láttuk, hogy a szakgimnáziumba jelentkezőknek az átlaga az az iskolaátlag felett van jelentősen, és nagyon reméljük, hogy a Túra Galamb is hozzájárul ahhoz, hogy a mi iskolánkat választják – hangsúlyozta Horváth Zoltán, aki továbbá örömét fejezte ki, hogy az intézményből egyre több pedagógus csatlakozik a programhoz, felismerve, hogy ez az iskola érdeke.

A Túra Galamb első idei résztvevői Szentesről, a Koszta József Általános Iskolából érkeztek. Mint Vidovics Zoltán, az 5.C osztályfőnöke portálunknak elmondta: 27 fővel látogattak Makóra, illetve egy szentesi család is csatlakozott hozzájuk, akiknek a gyermekeik szeptemberben itt fogják megkezdeni az iskolát. Kérdésünkre elárulta, azért tartja fontosnak ezt a kirándulást, mivel így a városi gyerekek, akiknek nincs ismeretük a gazdálkodásról, képet kaphatnak erről a szakmáról, másrészről pedig az osztályában vannak olyan gyerekek is, akiknek gazdálkodnak a szülei.       

– Ha ott van a fejükben egy kis mag elültetve, akkor az kifejlődhet, akkor már az irányultsága megvan, ha tudja az oldalt, amin érdeklődhet az iskoláról, ha tudja, hogy ez neki megdobogtatta a szívét, akkor már egy korábbi rákészülés előzheti meg a pályaválasztás – fogalmazott az osztályfőnök annak kapcsán, miért is fontos, hogy már ötödik osztályban betekintést nyerjenek egy-egy szakmába.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest