Tíz évvel ezelőtt kezdeményezte a nyugdíjas egyesület először, hogy szervezzenek jótékonysági bált az iskola és az óvoda számára Csanádalbertin. Legutóbb, két évvel ezelőtt majdnem 900 ezer forint gyűlt össze, tudtuk meg a polgármestertől.

– Egy ilyen kis településen nagyon fontos az iskola és az óvoda jelenléte, nagyon ragaszkodunk hozzá. 2010 előtt még nagy veszélyben voltak az iskolák, szerencsére sikerült megtartanunk, ez nagy erőfeszítésekbe került az akkori képviselőtestületnek. – mondta el kérdésünkre Csjernyik Zoltán. Hozzátette: ilyen előzmények után természetes, hogy nekik is kiemelt céljuk az intézmények támogatása.

Először tíz évvel ezelőtt rendezték meg először a jótékonysági bált, azóta nyolc alkalommal gyűltek össze a lakosok és a szomszéd településekről érkező vendégek. Legutóbb két évvel ezelőtt, akkor mintegy 900 ezer forintot gyűjtöttek össze, amelyet a két intézmény között egyenlő arányban osztottak szét. A polgármester abban bízik, hogy a következő alkalomra már tovább bővül az intézmények száma, ugyanis a település bölcsődére is pályázott.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest