Színes Térség

Százak szórakoztak a kiszombori gyermeknapon

Bár a délelőtt 10-es kezdésen még szinte senki sem volt a játszótéri gyermeknapon, de fél órával később már szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni a kiszombori önkormányzat rendezvényén. Kisbabák, gyerekek, anyukák, apukák, nagymamik és nagypapák önfeledten játszottak együtt.

Bár a Grimbusz színház zenés műsora is rendkívül érdekes volt, a kisebb-nagyobb gyerekek mindenféle mással is foglalkoztak közben, így akadt aki kipróbálta milyen kerékkel nyáriasított szánkóval „csúszkálni”, sikert aratott az arcfestés, sorban álltak a lufihajtogató előtt, vagy éppen rajzoltak a könyvtár standjánál.

A nagymamák pedig kinyitották az édesség és játékárusok előtt a pénztárcájukat, hogy finomságokat vagy éppen három lövedékkel töltött játékpisztolyt vagy éppen a propellerjét forgató helikoptert vegyenek unokájuknak. Nagyüzemben működtek a játszótér hagyományos játékai. A hinták és a csúszdák.

A Grimbusz műsora után pedig megnyílt a hatalmas ugrálóvár és az óriáscsúszdát, hamarosan önfeledten visongó, ugráló és nevető gyerekek lepték el mindkettőt.

– Szörnyű jó móka már csak nézni is – jegyezte meg az egyik nagymama, tréfásan sajnálkozva, hogy egyiket sem próbálhatja ki. – Ilyen az én gyerekkoromban még nem volt – tette hozzá.

A melegben az önkormányzat jóvoltából különféle szörpökkel és kétféle masnival látta vendégül a gyerekeket, s ezt tette a helyi honismereti kör tagjai is, akik helyben sütöttek kolbászos kenyérlángos és kínálgatták a sport csokit is. A gyerekek ráadásként útvesztő belépőt is kaptak.

navigate_before
navigate_next

– Ma sokadik alkalommal rendezi meg a kiszombori önkormányzat a községi gyermeknapot, úgy tűnik nagyon sikeresen. Szerencsére az idő jó lett délelőttre, nagyon sokan vannak itt. A műsort a Grimbusz színház grimbusz bulival szórakoztatta a gyerekeket, már délelőtt 10 órától. Utána vették birtokba a nagyobbak az óriáscsúszdát, míg a kisebbek az ugrálóvárat – mondta Bódi Marianna művelődésszervező. Hozzátette: az önkormányzat szörppel és kétféle, sajtos és magvas masnival vendégelte meg a gyerekeket és a felnőtteket, míg a helyi honismereti kör tagjai helyben sütöttek kolbászos kenyérlángost.

– A könyvtáros lányok, Reni és Kriszti egy kis könyvtáros kvízzel, bemutatóval készültek a gyerekeknek. És van lufihajtogató, dolgoznak a minden évben sikeres arcfestők, de a játszani kívánókat óriás memória játék, buborékfújás és különféle népi játékokkal is játszhattak a gyerekek – tette hozzá Bódi Marianna.