Nem csak a pályázatok segítségével, de önerőből is fejlődik, szépül Pitvaros. A faluban számos a helyi komfortérzetet javító, mindenkit érintő lépést tettek. A címlapképen a térkövekkel kirakott oviudvar.

– 72 millió forintból újult meg a tavaly felavatott óvoda, mely udvarát a pitvarosi önkormányzat most saját forrásból burkolta ki. Közfoglalkoztatásban mi gyártottuk hozzá a tér- és szegélyköveket és mi is raktuk le azokat. Így az udvaron különböző színű térkővel érdekes mintákat, ugrálóiskolát alakítottak ki – árulta el Pitvaros polgármestere. Radó Tibor hozzátette: kilenc éve polgármester, amikor ide került egyetlen parkolóhely sem volt az önkormányzatnál. – Most körülbelül tíznek van helye és nem férünk el. Ennyit változott a világ – mondta.

Különösen a piaci napokon szemmel láthatóan növekvő gépjárműforgalom persze nem csak a községháza előtt indokolta a parkolóépítést. Az önkormányzat korábban 6 méter szélesre aszfaltoztatta a piactér előtti utat. Nemrégiben pedig újabb parkolókat alakítottak ki a húsbolt előtt. A piac fejlesztése is megkezdődött, a kivitelező április utolsó napján kezdte a munkálatokat a piactér. A felújítás során megújul az épület is. Új, immár akadálymentesített mosdót alakítanak ki, az épületre napelemet szerelnek, új közvilágítás épül és több lesz a fedett árusítóhelyek száma is. A felújítás során a lehető legkevesebb gondot szeretnék okozni a piacra látogatóknak. Ezért minden beavatkozást úgy időzítettek, hogy csütörtökönként működtethető maradjon a piactér.

A fejlesztések megtervezésekor a község igyekszik a lehető legtöbb helyi vállalkozót és munkavállalót bevonni a tervezésbe és kivitelezésbe.

A pitvarosi főzőkonyhát is fejlesztették, annak köszönhetően, hogy az ott dolgozók olyan szintre emelték a munkát – kiváló minőségű ételeket készítve -, hogy jelentős megtakarítást értek el. Ennek köszönhetően ebből több eszközt, így új sütőt és levesfőző üstöt is vásárolhattak.
A Hódmezővásárhelyi Tankerület Lázár János segítségével pályázott és nyert meg három választókörzeti iskola felújítására. Ezek egyike a pitvarosi felső tagozatos iskolaépület, mely 483 millió forint támogatásnak köszönhetően teljes megújul. Ezért idén szeptembertől, az egy évig tartó munkálatok idejére a diákok nem ide járnak majd. A diákok átmenetileg vérhatóan a most épülő, s várhatóan augusztus végére elkészülő Egészségházban tanulnak majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest