Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Egy kisebb kiállítás is várja a könyvtárba érkezőket, botot ragadtak a Makói Cukorbetegek Egyesületének tagjai, a térségben tartott utcafórumokat Lázár János, erőemelők színesítették a királyhegyesi gyereknapot – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

1977 óta a május 18-án ünneplik a múzeumi világnapot. A jeles nap alkalmából Szikszai Zsuzsannával beszélgettünk, aki elmondta: a múzeum emlékévi kiállítása és a megújult skanzen mellett a könyvtárban is egy kisebb kiállítással várják a látogatókat.

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) szervezésében idén is meghirdették a „Botra fel!” nevet viselő sportprogramot, amelyhez a makói egyesület tagjai is csatlakoztak.

Az Almási iskolánál és a víztoronynál lévő játszótereket követően most a Petőfi parkban húztak kesztyűt azok, akik az „Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” pályázat önkéntes programjához csatlakoztak, hogy szebbé tegyék a környezetet.

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője arra kérte tegnap délelőtti nagylaki, magyarcsanádi és apátfalvi utcafórumán a három kistelepülés lakóit, hogy pártállástól függetlenül menjenek el szavazni május 26-i európai parlamenti választáson. Ő maga Orbán Viktor programját ajánlotta, annak érdekében, hogy az unióban ne gyenge, hanem erős Magyarország legyen.

Futással vette kezdetét a kövegyi gyereknap, de a nap folyamán számos sorversennyel is készültek a szervezők. Minden gyerkőc tombolát is kapott, amelyen mindenki csak nyerhetett. Királyhegyesen aszfaltrajzverseny, erőemelés és ugrálóvár várta a gyerekeket.

A mai napot pedig a Seafret dalával indítjuk!