Hírek Térség

Galgóczkiné Krobák Mária: Brüsszel ott segítsen, ahol a baj van!

Galgóczkiné Krobák Mária, Kövegy polgármestere mindenkit arra kér, hogy május 26-án vegyen részt és szavazzon, mivel a jövőről döntünk az Európai Parlamenti választáson.

– Minden kövegyi választópolgárt arra kérek, hogy a május 26-ai Európai Parlamenti választáson vegyen részt és szavazzon, hiszen ez a jövőnk tétje. Nem mindegy, hogy milyen közösségben élünk – fogalmazott Galgóczkiné Krobák Mária, a település polgármestere.

Kiemelte, Kövegy egy nyugodt település, ahol az emberek ismerik egymást, és ha idegenek jönnének, akiknek más a vallásuk és hitvallásuk, akkor ez a rendszer, a nyugodt közösség megbomlana. Hozzátette, a szavazás azért is fontos, mivel a unokáink, dédunokáink jövőjéről is dönthetünk: Magyarország összetételéről, lakosairól, vallásukról is dönthetnek a kövegyi választópolgárok.

– Biztos vagyok benne, hogy a migránsok nagyon rossz helyzetben élnek, de a saját országukban kéne megmaradniuk, nem kéne átjönniük Európába. Brüsszelnek nem kéne erőltetnie azt, hogy a migránsokat betelepítsék Európában.

Ott kéne segítséget nyújtani, ahol a baj kezdődött és ahol a baj van. A segítséget vigyük el oda, ahová kell – mondta a polgármester.