Hírek Külföld

Bomba robbant a gízai piramisok közelében, 17 ember megsérült

Legalább 17 ember megsérült, amikor pokolgép robbant egy turistabusz mellett Egyiptomban vasárnap, írja az Index a Reuters cikke alapján. A robbanás Kairó külvárosában, az új egyiptomi múzeum mellett történt, közel a piramisokhoz. A helyi források szerint a sérültek nagyrészt turisták. Halottakról nincs hír, helyi értesülések szerint a sérültek között dél-afrikai állampolgárok is vannak. 

A közösségi médiában terjedő képeken véres ruhás turisták láthatók. Egy helyi lap szerint könnyebb sérültek vannak, akiket az üvegszilánkok sebesítettek meg. A támadást még nem vállalta magára senki.

Az Origon olvasható cikk szerint a sérültek egy része turista: tízen egyiptomiak, heten pedig dél-afrikaiak. Mindegyiküket a közeli Al-Haram kórházba szállították. A merényletet egyelőre még senki nem vállalta magára. A merényletet egy, az út mentén, a múzeum kerítése mellett elhelyezett robbanószerkezettel követték el. Az autóbusz mozgásban volt a robbanás pillanatában. Egy szemtanú, Mohamed al-Mandouh elmondta a Reutersnek, hogy „nagyon hangos robbanást” hallott.

Tavaly decemberben egy vietnámi turistákat szállító autóbusz ellen követtek el merényletet Kairóban a gízai piramisok közelében, akkor négyen meghaltak. 

Borítókép: Index.