Kiemelt hírek Színes

A hét embere: Modok-Kovács Ákos

Mintegy két éve kezdett el úszni Modok-Kovács Ákos. A fiatal sportoló nemrégiben országos versenyen bizonyíthatott, és mint portálunknak elárulta: az Olimpiára is szeretne kijutni. Ezen a héten őt köszöntjük a hét embereként!

Mint megtudtuk, nem ő az egyetlen sportoló a családban, hiszen nevelőapja is sportolt, judózott és súlyt emelt, Ákos pedig lúdtalpa miatt vett részt először gyógyúszáson, ezt követően kezdett el edzőjéhez, Gruberné Bence Erikához járni. Az úszást azért szereti, mivel egyrészt jó úszni, másrészt pedig minden csontot megmozgat, edzeni egyébként hetente négy alkalommal jár, és mint elárulta, vannak nehezebb és jobb napok is. A fiatal sportoló továbbá azt is elmondta, hogy szeretne 16 évesen kijutni az Olimpiára, illetve Diákolimpiát is szeretne nyerni.

Gruberné Bencze Erika, a Makói Úszó Klub edzője elmondta: mintegy egy éve dolgoznak együtt Ákossal, az első nekifutás az első versenyig, illetve a nyári szünetig tartott, ekkor már látszott, hogy ügyes, majd októberben újrakezdték az edzéseket.

– Újrakezdtük a nehezebb napokat is, aztán a sikeresebb napokat is, ahogy mondta Ákos, elég sok nehéz nap volt, de mindig azt mondtam neki, hogy az edzésen kell elfáradni és szenvedni egy kicsit, a versenyen pedig csak örülni szabad. Ő nagyon szépen megcsinálja, persze vannak nehezebb napok, de a heti négy edzésen végig itt van – fogalmazott az edző, aki továbbá elmondta: tavaly látszott már, hogyha ő folytatja és tényleg sikerül összhangban dolgozniuk egymással, akkor sikeres lehet. Gruberné Bencze Erika továbbá kiemelte Ákos szüleit is, akik támogatták az újrakezdést, és a fiú mögött állnak, segítve a sportban.

Ákos múlt héten a Gyermek Ifjúsági és Felnőtt Uszonyos- és Búvárúszó Országos Bajnokságon bizonyíthatott Kecskeméten, ahol két aranyérmet, egy bronzérmet és egy negyedik helyezést szerzett. Edzője pozitívan értékelte az eredményeket, mint elmondta, ez ilyen rövid idő alatt nagyon szép eredmény. Továbbá elárulta, a szemében Ákos négyszeres bajnok, hiszen sajnos a második rajtnál mivel izgult, hamarabb indult, így kizárták, viszont ebből is tanult, hamarosan pedig iskolája színeiben, a Diákolimpián is bizonyíthat a fiatal úszó.