Az Almási iskolánál és a víztoronynál lévő játszótereket követően most a Petőfi parkban húztak kesztyűt azok, akik az Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben elnevezésű, EFOP 1.5.3-16-2017-00037 jelű pályázat önkéntes programjához csatlakoztak, hogy szebbé tegyék a környezetet.

Mint Andrási Lillától megtudtuk: a pályázatra Makó Város Önkormányzata további 8 konzorciumi taggal közel 500 millió forintot nyert, ennek egy részét képezi a több alkalomból álló önkéntes program.

– Ez egy kisebb tevékenység, programelem magából a pályázatból, viszont értékileg én úgy gondolom, hogy annál nagyobb – emelte ki a projektmenedzser, aki továbbá elmondta: az önkéntes program nemcsak Makón van jelen, a pályázatban részt vesz többek között Kövegy, Csanádalberti, Királyhegyes és Pitvaros is, utóbbiban pedig már több alkalommal is volt szemétszedés.

Andrási Lilla továbbá örömét fejezte ki, hogy a Petőfi parkban nagyon sok helyi lakos van jelen gyermekeikkel, akik közül bár sokan csak játszani jöttek eredetileg, végül többen csatlakoztak a programhoz.

A 2020. június 30-ig tartó projektben mintegy 15 alkalommal szerveznek önkéntes programokat, a szemétszedés mellett pedig a padok festésére, a növények gondozására és az idősek lelki gondozására is van igény. A projektmenedzser továbbá felhívta a figyelmet, hogy örömmel várják az ötleteket, hiszen még több mint 10 alkalom van hátra, a javaslatokat a polgármesteri hivatalban fogadják, ezeknek pedig próbálnak majd megfelelni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest