Lázár János, a térség országgyűlési képviselője arra kérte ma délelőtti nagylaki, magyarcsanádi és apátfalvi utcafórumán a három kistelepülés lakóit, hogy pártállástól függetlenül menjenek el szavazni május 26-i európai parlamenti választáson. Ő maga Orbán Viktor programját ajánlotta, annak érdekében hogy az unióban ne gyenge, hanem erős Magyarország legyen.

– Hazudik az, aki azt mondja, hogy elmúlt a migrációs veszély, tegnap a nagylaki és a csanádpalotai határátkelőkön jártam, s a parancsnokok arról tájékoztattak, hogy az elmúlt negyedévben 300 százalékkal emelkedett az itt elfogott migránsok száma. A Szerbia felőli határkerítésnél pedig az idén 4000-re próbáltak bejutni Magyarországra – sokkolta Lázár János mindhárom településen az utcafórumok résztvevőit. Hozzátette, azt javasolja a kormánynak, hogy telepítsenek az összes Magyarországra vezető sávba röntgenkészüléket, hogy minden kamiont átvilágítva kiszűrjék az összes abban esetleg megbújó határsértőt.

Lázár János közölte, bár Brüsszelben azt sem tudja senki, hogy hol van Nagylak, Magyarcsanád vagy Apátfalva, de az európai parlamentben születő döntések (például a vidék- vagy az agrártámogatások) az itt élőket is érintik. Ha nem szólnak bele a döntésekbe, megteszik helyettük mások! Épp ezért fontos, hogy május 26-án minél többen menjenek el voksolni, hiszen gyermekeik és unokáik sorsáról döntenek. Hangsúlyozta, ma Brüsszelben többségben vannak a migráció pártiak, s azok a politikusok, akik úgy gondolják, hogy a különféle népek Európába való ellenőrizetlen beengedése, s a nemzetek elsorvasztása az országok kiárusítása a helyes. De vannak olyan politikai erők, melyek szerint csak erős nemzetállamok teszik erőssé az Európai Uniót. A magyar kormány álláspontja is ez, illetve az, hogy a migráció támogatása helyett a magyar családokat kell támogatni, s megteremteni a kisebb településeken is azokat a körülményeket, melyek élhetővé teszik azokat. Ezért indul a falusi csok vagy a Magyar Falu Program.

Hozzátette: téved az, aki azt hiszi, ha beengedjük a szíriaiakat vagy az afgánokat, azok a magyar földön majd magyarokká lesznek. Emlékeztetett a Trianon utáni helyzetre, amikor Nagylak, Magyarcsanád és Apátfalva az ország közepéről az ország szélére kerültek a meghúzott új határvonal miatt. A Románia által megkapott addigi magyar területekre ugyan betelepedtek a románok, de ott mégsem váltak magyarrá…

Lázár János azt is elmondta, hogy jelenleg a magyar rendőrök és a bíróság határozza meg, kik léphetnek be Magyarország területére, de akad olyan brüsszeli elképzelés, mely szerint ezt kivennék a kezükből.

Hallgassa meg, mit mondott az apátfalviaknak Lázár János:

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest