Fergeteges produkcióval lepte meg a Zombortánc csoport nemrégiben a kiszombori majálison résztvevőket. A legfiatalabb táncos csupán tíz esztendős, míg a legidősebb már hatvan is elmúlt.

Ez azonban csöppet sem látszott meg a vérpezsdítő táncon, melyre heti két alkalommal a kiszombori református imateremben készülnek a csoport tagjai, a gyülekezet támogatásával, s Bedő Katalin vezetésével.

Még 2018–ban kereste meg Endrész Erzsébetet, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnökét Bedő Katalin, hogy segítsen neki, mert táncegyüttest akar alakítani a faluban. Kerestek is helyet maguknak, de sokáig nem találtak. Végül Matosné Bokor Anikó református lelkész, illetve Bajnóczi János, a Kiszombor-Maroslele Egyházközségért Alapitvány elnöke adtak helyet a Zombortánc csoportnak az imaházban, ahol hetente egyszer, majd kétszer gyakoroltak a táncosok, akiket a gyülekezet is hamar elfogadott.

– Mivel 18 évig táncoltam versenyszerűen, majd amikor a mi tánccsapatunk, a kiszombori Rotunda Táncsportklub feloszlott, az ottani általam vezetett gyermekek – akik közben felnőttek –, megkerestek, hogy szeretnének újra táncolni. Ezért indult el ez az egész. A Zombortánc mostani tagjaival, azaz a csajokkal egyelőre csak az alaplépéseket tanultuk meg – mondta Bedő Katalin.

Bedő Katalin az idősebbeket is megtáncoltatja. Itt például Michael Jackson dalára brékelni

A Zombortánc alapító-vezetője elmondta, a modernebb táncok felé haladtak el – ahogy ezt a közönség a legutóbbi kiszombori majálison maga is megtapasztalhatta. A Zombortánc tagjai fergeteges, friss bemutatóját akkor nem csak megtapsolták a nézők, de maguk is táncra perdültek velük közösen.

– Igazából a lényeg az, hogy minden nőnek szüksége van arra, hogy néha kicsit kikapcsolódjon és kicsit kimozdulhasson otthonról. Sajnos azt tapasztalom, hogy itt Kiszomboron nem nagyon van erre lehetőség. Nincs egy kávéház, nincs egy cukrászda, nincs csak kocsma. A Zombortánc azonban tökéletesen jó arra, hogy hetente egyszer vagy kétszer ha elmennek a próbákra, a nők kikapcsolódnak és a lelkük is felszabadul ezáltal – mondta a Zombortánc alapító-vezetője. Hozzátette, hogy a legfiatalabb táncosuk csupán tíz esztendős, míg a legidősebb hatvan is elmúlt már.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest