A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vizsgakiállításán mintegy száz tanuló mutathatta be tudását és kreativitását. A színes tárlat ráadásul az első kiállítás az új könyvtár életében.

Grafit- és negatívrajzok, illetve zsírkrétával, temperával és akvarellel készült művek is helyet kaptak az iskola vizsgakiállításán, de drótszoborral is találkozhattak ma azok, akik ellátogattak a városi könyvtárba a megnyitóra. Mint Bárdi Andrea portálunknak elmondta: az egy-egy témát felölelő vizsgafeladatok mellett az év közben készült többi szép munkából is ízelítőt ad a tárlat.

– Én azt gondolom, hogy ez rettentően fontos minden gyerek számára, mert visszajelzést kaphat arról, hogy hogyan végezte a munkáját, hogy elért egy út végére, hogy ő most ezt teljesítette, és itt van az alkotása, amit mindenki láthat. Biztos, hogy sikerélményt ad nekik, és nagyon büszkék szoktak rá lenni, hogy itt van a kiállításon az alkotásuk – árulta el a művésztanár.

A megjelenteket Szilágyi Réka művészeti intézményegység-vezető köszöntötte, továbbá Szikszai Zsuzsanna igazgató is örömét fejezte ki a kiállítás kapcsán. Mint kiemelte, ez a legelső kiállítás az új könyvtárban, ezzel pedig történelmet írnak.

Kőnig Frigyes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora beszédében Makovecz intelméről, illetve a kreativitás és a művészetek történelmi és jelenkori szerepéről is szólt. A Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész örömét fejezte ki a látott kiállítás kapcsán, továbbá elismerősen szólt a makói oktatásról.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest