Jubileumi tanévet ünnepel a Boldogasszony Iskolanővérek fenntartásában lévő magyarországi intézmények: ennek köszönhetően sportbajnokságot szervezett a SZIGNUM, amelyen budapesti, szegedi és debreceni diákok vettek részt.

Nem az eredményesség, hanem az ismerkedés volt a célja annak a sportrendezvénynek, amelyet a SZIGNUM rendezett. Lobmayer M. Judit nővér, a magyar rendtartomány tartományfőnöke elmondta, idén jubileumi tanévet ünnepel a Boldogasszony Iskolanővérekhez tartozó magyar iskolák, így a makói, szegedi, budapesti és debreceni intézmények egy-egy rendezvényt szerveztek. A makóiak a sportos napot szavazták meg, amely a bátrak olimpiának jegyében telt.

– Az 1858-59-es tanév Temesváron kezdődött: 160 évvel ezelőtt hat bajor nővér érkezett Münchenből, akik megalapították ezt a tartományt – fogalmazott Judit nővér. – A programsorozattal az volt a célunk, hogy a gyerekekben erősödjön az a tudat, hogy ők egy nagyobb közösség tagjai.

Vargáné Nagyfalusi Ilona, a SZIGNUM pedagógusa elárulta, a paraszti életmód jegyében megszervezett sportnapon, így a városba érkezett diákok csikós bemutatón és parasztolimpián vehettek részt. A népi sportjátékok között volt például patkó- és rongylabdadobás és tekézés is.

Az ünnepi megnyitón Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte a diákokat, akiktől „fair play” módon való sportolást kért.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest