Óföldeákon is tartanak a migrációtól, így számukra is sorsdöntő, hogy az európaiaké marad vagy a bevándorlóké lesz Európa. Simonné Sinkó Erika polgármester szerint ugyanis erről fogunk dönteni a május 26-i európai parlamenti választáson.

– Az május 26-i európai parlamenti választás nagyban befolyásolja a jövőnket, de nem csak a miénket, de a gyerekeink, de az unokáink jövőjét is – mondta Óföldeák polgármestere.

Simonné Sinkó Erika hozzátette: – Arról fogunk dönteni, hogy az Európai Unió az európai emberé marad, vagy bevándorló kontinensé válik. Minden nagyon fontos, sorsdöntő kérdés az életünkben, ezért – azt gondolom – mindenkinek nagy szüksége van arra, hogy a demokrácia adta lehetőséget kihasználjuk. Azaz igenis, járuljunk május 26-án az urnák elé és mindenki adja le a voksát, pártállástól, pártszimpátiától függetlenül.

– Sokan azt gondolják, hogy Brüsszel nagyon messzire van, s ez a választás nem olyan fontos, mint a helyhatósági vagy az országgyűlési, az európai parlamenti nem annyira befolyásolja a mi mindennapjainkat, pedig az Európai Parlament döntései nagyban befolyásolják az óföldeákiak mindennapjait is. Ezért is fontos, hogy igenis adjuk le a voksainkat. Pártállástól függetlenül az emberek kilencven százalékát érinti a migráció kérdése. Igazából félnek tőle, azaz az illegális bevándorlóktól, még itt Óföldeákon is, pedig itt egyetlen eggyel sem találkoztak a helybéliek. Mégis mindenkiben benne van, hogy közel élünk a határhoz, s a határ közelsége mindenféleképpen befolyásolja a településünket is. A migráció először nyilvánvalóan a nagyvárosokban jelentene problémát, de a későbbiekben a kisebb településeket is érintené – mondta Óföldeák polgármestere.

Simonné Sinkó Erika elmondta, bár nagyon sok üres ingatlan nincs a faluban, de biztos mindenkit rosszul érintené, ha egyszer csak azt mondanák, hogy holnaptól migránsokat költöztetnének az otthonaikba. – Mi ezt nagyon nem szeretnénk. Szeretnénk viszont itt megőrizni a magyarságunkat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest