A Maroslelei úton található Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Éjjeli Menedékhely, Nappali Melegedőben még nem történt nagy volumenű felújítás, azonban pénteken a Givaudan önkéntesei szabadidejükben ecsetet ragadtak. Ez volt az első ilyen felajánlás az intézetben.

A Makó Egyesített Népjóléti Intézmény Éjjeli Menedékhelye, Nappali Melegedője közel 25 éve épült fel a Maroslelei út mentén. Az intézmény 30 főt tud befogadni, de ez a szám megnövekedik krízis időszakban, például ha nagyon meleg vagy hideg van.

Péntek délelőtt a makói Givaudan néhány önkéntese vállalta, hogy elvégzik a Nappali Melegedőben tisztasági meszelést, illetve a nyílászárókat és ajtókat lefestik. Csernus Imre vezetőtervező elárulta, számukra fontos, hogy részt vegyenek a városi közösség életében és több egyesületet, civil szervezetet is támogatnak. Már többször szerettek volna önkéntes munkát végezni például óvodákban, azonban legtöbbször a megkeresett intézményekben hamar elvégzik a munkálatokat.

– Láttunk egy interjút a hajléktalanszálló vezetőjével és akkor gondoltunk arra, hogy segítenénk itt. Összesen nyolcan veszünk részt a festésben, de több fázisban érkezünk. Úgy gondoltuk, fontos, hogy segítsünk, és úgy látjuk, itt szükség is van rá – mesélte a vezetőtervező.

Tóthné Balázs Andrea intézményvezető elmondta, a nappali melegedő egy téglaépület és jobb állapotban van, mint az éjjeli menedékhely. Azonban az éjjeli menedékhely felújítása is megkezdődik hónap végén: az önkormányzat által tisztasági meszelést, nyílászárók festését, radiátorok, csövek és csempék pótlását végzik el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest