Második alkalommal rendezte meg Szentpéteri Csilla zongoraművész és Nadobán Zsuzsanna pedagógus a „Láttad-e már a zenét?” című rajzpályázatot. Idén az általános iskolások mellett a középiskolások is nevezhettek: az első helyezettek kerámiaacél rajztáblát nyerhettek, de mások sem maradtak ki a díjazásból.

Tavaly rendezték meg első alkalommal a Csongrád Megyei Rajzversenyt és a múlt évi nagy sikert követően ismét meghirdették a pályázatot. Ahogy tavaly, idén is Szentpéteri Csilla makói születésű zongoraművész szerzeményeire, átirataira kellett alkotniuk a diákoknak: most az általános iskola alsó és felső osztálya mellett középiskolások is pályázhattak. A pénteki sajtótájékoztatón Szentpéteri Csilla elmondta, minden korosztály más-más művére alkotott és ezekhez mindössze kulcsszavakat kaptak a gyerekek. Idén több mint 580 diák látta a zenét: a legtöbb mű Makóról érkezett, de kaptak Hajdúböszörményből is 30 alkotást a szervezők.

Az öttagú zsűri – Szentpéteri Csilla mellett Báthoryné dr. Licskai Anikó, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese, Bagaméri Ádám grafikus, Gábor Zoltán, a Duocor Ipari Bt. ügyvezető igazgatója és Fülöp Csaba grafikus, fotográfus értékelte a pályaműveket – az első három helyezett mellett a külön- és a közönségdíjasokat is jutalmazza: többek között pizza- és hamburgerutalványok, Hagymatikum és Kalandpart belépőjegyek, sporteszközök, könyvek és ajándékcsomagok találnak gazdára. A szerzeményekből június 1-jén nyílik kiállítás a Glorius Vigadóban.

Az első helyezettek egy különleges, kerámiaacél rajztáblát kapnak, amelyet a Duocor Ipari Bt. ajánlott fel. Gábor Zoltán ügyvezető elmondta, ezeket a hordozható rajztáblákat főleg Angliába és Amerikába exportálják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest