Országos versenyen szereztek Arany minősítést a Forgatós táncosai, a Csongrád megyei honismerők negyed évszázadát bemutató kiállítás nyílt a levéltárban, várostörténeti esemény volt az új könyvtár átadásának napja, két év két hónapra ítélték egy makói iskolaszövetkezet vezetőjét – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A hétvégén került megrendezésre a „Rözögtessük mög” – Dél-alföldi Szóló – és Páros Táncok Országos Versenye, amelyen a Forgatós Táncegyüttes mindhárom táncpárosa Arany minősítést kapott.

A makói levéltárban „A Csongrád Megyei Honismereti Egyesület 25 éve” névvel nyílt kiállítás csütörtök délután. A tárlat két hónapig lesz megtekinthető.

Az új könyvtár átadásáról, a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítéséről és az új uszodakomplexum építésének jelenlegi folyamatairól is szó esett a Rádió 7 Közös nevező című műsorában, melynek Farkas Éva Erzsébet polgármester és Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója volt a vendége.

Jogerősen két év két hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék csütörtökön egy makói iskolaszövetkezet korábbi vezetőjét, aki közvetve a Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt. alvállalkozójaként tevékenykedett.

– Az Európai Unió támadja a kormány családpolitikáját. Meg kell védenünk! Ezért nem mindegy, kit küldünk Brüsszelbe! – írja közösségi oldalán Lázár János, nemrégiben a tegnapi napon feltöltött videójához.

Polgármestereket és közéleti személyeket kérdeztünk arról, hogy szerintük Magyarország, és a térség számára mi lesz az európai parlamenti választások tétje. Lőrincz Tibor szerint Nagyér lakossága kellően tájékozott a választás fontosságáról, és a népességfogyásra nem a bevándorlás a megoldás.

A mai napot pedig Ed Sheeran dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest