Egy egészen új arcát mutatta meg péntek este a Makói Teátrum a közönségnek: Pálffy Zsófi modern drámájával egy terápiát vitt színpadra a társulat.

Mint megtudtuk, személyes ismeretség köti Varga Norbertet a dráma szerzőjéhez: a társulat művészeti vezetője és az előadás rendezője portálunknak elárulta, a Búcsúterápia felolvasószínházi előadásában maga is szerepelt, később pedig felkereste Pálffy Zsófit, hogy színpadra vinnék a művét.

Varga Norbert ennek kapcsán elmondta: amikor elkezdtek vele dolgozni, elsődleges szempont volt, hogy a Karnyónéval szemben – amely izgalmas szöveggel rendelkezik, de nagyon nehéz megfogni –, most legyen egy olyan előadás, amit könnyű megfogni, de így egy másik feladat is várt a színészekre, hiszen egy kortárs drámaíró szövegével kellett dolgozniuk.

A mai problémákat felvonultató előadásban megjelennek többek között a függőségek is, legyen szó érzelmi-, kapcsolati-, alkohol-, internet vagy kábítószer-függőségről, de az anya-fia közötti függőség is terítékre kerül a Makói Teátrum legújabb, szókimondó darabjában.

Az előadás pedig a nézőhöz is szól, hiszen a terápián résztvevők belső monológjai is megjelennek a színpadon. A terapeuta, Szami – akit Waszlavszki Gyöngyi alakít – pedig nem boldogul a jelenlévőkkel, így az előadás a közönségre bízza, van-e megoldás.

– A darab és szerintem a szerző is arról mesél, hogy jó lenne, hogyha egymással többet beszélgetnénk, és nem mennénk el egymás mellett, és szerintem ez egy olyan üzenet, amely bárki számára fontos lehet – emelte ki Varga Norbert.

A Búcsúterápiát egy hét múlva, jövő hét pénteken 18 órától ismét színpadra viszi a Makói Teátrum a Hagymaházban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest