V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be róla, hogy összesen több mint 4600 alkalommal riasztották tavaly a holland rendőrséget a migránsok által elkövetett bűncselekmények miatt. A Szabadságpárt vezetője, Geert Wilders szerint az egyre szaporodó riasztások száma az ország „nyílt határok” politikájának köszönhető.

Mint az Origo írja: a rendőröknek a legtöbb esetben bolti lopások miatt kellett kivonulnia, de nem voltak ritkák a bevándorlók által elkövetett visszaélések és a vandalizmus sem. A bíróságig eljutott ügyek mintegy fele (2610 bűncselekmény) lopás volt, ez összesen 1710 elkövetőnek „köszönhető”, derült ki a Mark Harbers bevándorlásügyi államtitkár által a parlament elé tárt adatokból.

A felderített bűncselekmények 78 százaléka került bíróság elé, és 93 százaléknál szabtak ki büntetést, a maradék hét százalék pedig felfüggesztett ítélettel zárult. Az ismertetett jelentésben csak azokat a bűncselekményeket összegezték, amik a menedékszállókon vagy azok környékén történtek.

 

Az éves jelentésre a Szabadságpárt elnöke, Geert Wilders Twitter-oldalán reagált, mint írja:

A VVD nyílt határainak köszönhetően: 4600 rendőrségi riasztás, zseblopások, támadások, fenyegetések és vandalizmus a menedékjogot kérő bűnözők miatt.

 

Forrás: Origo | Borítókép: illusztráció

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest