Az EFOP-1.6.3-17-2017-0003 Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi Program keretén belül 2019. május 8-án Csongrádon megrendezésre került a tanyasi lakosság felzárkózását segítő munkacsoport ülése.

Bedő Tamás polgármester, Csongrád Város Önkormányzata képviseletében köszöntötte a munkacsoport megjelent tagjait. Örömmel tapasztalta az elmúlt időszak eseményeinek és rendezvényeinek pozitív hatásait és bízik abban, hogy a jövőben is további sikereket érnek el.

Vadász Csaba, megyei főjegyző, a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatalából összefoglalta a projekt eddigi eredményeit és tájékoztatást adott a tervezett rendezvényekről és azokról a dokumentumokról, melyek megalapozzák a következő uniós ciklus fejlesztéseit.

A Csongrádi Helyi Esélyegyenlőségi Program keretében feltárt problémákról, javasolt intézkedésekről és azok megvalósításának állásáról Csatordainé Sebők Borbála esélyegyenlőségi referens tartott előadást.

Kállainé Fodor Marianna, a Piroskavárosi Szociális Család- és Gyermekjóléti Intézmény vezetője bemutatta az intézményt, a hátrányos helyzetű családok jelenlegi állapotát. Kiemelten foglalkoznak a gyermekek családban való nevelkedésének elősegítésével, az észlelő- és jelzőrendszer működtetésével.

A ,,Családi életvitelre nevelés” — Tematikus nap előkészítése témakörben Kovácsné Szabó Edit ápolási igazgató, a Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ képviseletében adott tájékoztatást.Interaktív előadásokkal készülnek a hátrányos helyzetű személyek részére.

Mihály Sándor József, a Csongrádi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, céljuk az esélyteremtés a hátrányos helyzetben lévők számára. A tavalyi évben az önkormányzattal együttműködve anyagilag is támogatták a kimagasló tanulmányi eredményeket elért fiatalokat.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest