Az új könyvtár átadásáról, a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítéséről és az új uszodakomplexum építésének jelenlegi folyamatairól is szó esett a Rádió 7 Közös nevező című műsorában, melynek Farkas Éva Erzsébet polgármester és Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója volt a vendége.

Mint a beszélgetés során Farkas Éva Erzsébet elmondta: a keddi nap egy várostörténeti pillanat volt, több szempontból is. A polgármester kiemelte Áder János látogatását és a könyvtár átadását, amelyhez egy hatalmas térrehabilitáció is társul. Mint fogalmazott, ezek olyan események, amelyek meghatározzák a város jelenét, és irányvonalakat tűznek ki a jövőre nézve.

– Makovecz Imre hagyatéka egyedi a városban, és nyilván Áder János köztársasági elnök ezért is tisztelte meg városunkat, hiszen az elmúlt években olyan nagyfokú fejlesztések valósultak meg a városban, ami rendkívüli sikertörténetét jelenti – hangsúlyozta a polgármester, továbbá kiemelte Lázár János országgyűlési képviselő szerepét is, hiszen mint fogalmazott, nincs olyan település a térségben, ahol egy-egy nagyobb fejlesztés ne valósult volna meg.

Szikszai Zsuzsanna a könyvtár újdonságait és szolgáltatásait mutatta be, továbbá örömét fejezte ki, hogy ’79 óta most együtt van a gyerek és felnőtt könyvtár, emellett pedig egy kávézó is várja a könyvtárba látogatókat. Pozitív tapasztalatait osztotta meg az utóbbi napokról, hiszen a tegnapi író-olvasó találkozón is telt ház volt. Szólt arról is, hogy szeretnének megújulni, hiszen egy új könyvtár új kihívásokat is tár eléjük.

Ezt követően a fürdőberuházásról esett szó, ahol a turizmus lehetőségeiről és az elért eredményekről is beszélt Farkas Éva Erzsébet, továbbá tájékoztatást adott a fejlesztés ütemezéséről. Végül a múzeum nyári táborait mutatta be Szikszai Zsuzsanna. Az igazgató kiemelte: új táborokkal is várják a gyerekeket, 13 tematikus tábort szerveznek, amelyeken egy-egy témában, mint például a régészetben, a honismeretben, a kézművességben vagy épp a sakkban mélyedhetnek el jobban a résztvevők.

A beszélgetésről Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldalán is beszámolt:

Borítókép: Facebook / Farkas Éva Erzsébet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest