Polgármestereket és közéleti személyeket kérdeztünk arról, hogy szerintük Magyarország, és a térség számára mi lesz az európai parlamenti választások tétje. Lőrincz Tibor szerint Nagyér lakossága kellően tájékozott a választás fontosságáról, és a népességfogyásra nem a bevándorlás a megoldás.

– Nekünk is gondot okoz az elnéptelenedés, de gondoljunk bele volt már itt tatárjárás, törökdúlás, azt is kihevertük. – utalt a térséget és az országot a múltban érő katasztrófákra válaszában Lőrincz Tibor.

A polgármester szerint csendes, békés település Nagyér, bűnözés gyakorlatilag nincs, azon dolgoznak a lakossággal közösen, hogy ez így is maradjon. A bevándorlás ezen kizárt, hogy javítson, rontani azonban sokat ronthat.

– Volt alkalmam egy német nyelvtanárnővel beszélni az ottani helyzetről, és megkérdeztem tőle, hogy akiket befogadtak sikerül-e integrálni? Azt válaszolta, hogy nem akarnak, mert ha megtanulnak németül, és egy szakmát, akkor dolgozni kell, ők pedig nem akarnak. – mondta el portálunknak a polgármester, hozzátette: Nagyér lakossága kellően tájékozott a választással kapcsolatban, pontosan tisztában vannak vele, hogy mi a tét.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest