A kifejezetten bevándorláspárti skandináv országok közül úgy tűnik, hogy egyedül Dániában kezdenek ébredezni a tősgyökeresek – írja a 888.

Egy keresztény lap által készített felmérés szerint ugyanis minden második dán (47%) negatívan vagy kifejezetten elutasító módon reagálna arra, ha a lányuk egy olyan nem nyugati bevándorló férfival házasodna össze, aki az iszlám vallást követi. Hasonlóan rossz arányt (38%) mutat az a helyzet is, ha a fiúgyermekük döntene úgy, hogy egy muszlim lányt akarna elvenni. Azok, akik a fent említett forgatókönyvek bármelyikével kapcsolatban kifejezetten pozitívan reagálnának, mindössze 10 százalékot tesznek ki.

Az eredményeket egy koppenhágai lelkész is kommentálta. Elmondása szerint a számok nem lepték meg, ugyanis praxisa során számtalan problémával találkozott olyan házaspárok kapcsán, amelyek tagjai között számottevő kulturális eltérések húzódtak. „Ha racionálisan közelítem meg a kérdést, megértem, hogy a szülők kényelmetlenül éreznék magukat az ügyben, hogy gyermekük milyen irányba mozdul el” – fejtette ki. Mint ismert, az 5,8 millió lakossal rendelkező Dániában mintegy 13 százaléknyi ember (800 ezer) rendelkezik migrációs háttérrel, közülük pedig 500 ezer fő bizonyosan nem nyugati bevándorló.

 

Forrás: 888 | Borítókép: illusztráció

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest