„A Csongrád Megyei Honismereti Egyesület 25 éve” névvel nyílt kiállítás a makói levéltárban csütörtök délután. A tárlat két hónapig lesz megtekinthető.

Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna, a Makói Honismereti Kör vezetője, a Honismereti Szövetség országos elnökségének tagja portálunknak elmondta: a kiállításon a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület és társszervezeteik anyagát láthatják a levéltárba látogatók mintegy két hónapon át. A tárlat megtekintői betekintést nyerhetnek a honismerők munkájába, amely rendkívül sokrétű; a tudományos kutatómunkától kezdve, a kiállítások összeállításán át egészen a konferenciák szervezéséig és előadások tartásáig több mindent ölel fel. Fontos feladatuk még a konferenciákon a kapcsolatok létesítése, nemcsak a civil szervezetekkel, hanem határon túli civil szervezetekkel és iskolákkal is – emelte ki.

Továbbá elmondta: a kiállítás által az emberek megismerhetik ezt a tevékenységi formát, amely megmutatja a múltnak és a jelennek is az emlékeit, mindenféle területen, legyen szó történelemről, helytörténetről, irodalomról, néprajzról vagy régészetről – ezáltal pedig akár kedvet is kaphatnak a csatlakozáshoz a kiállítás megtekintői.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest