A tegnap átadott, új József Attila Városi Könyvtárban mutatták be Jámborné Balog Tünde legújabb, hetedik könyvét. A „Különös tartomány” című könyv megtörtént események alapján íródott, de persze az író szabadság is megtalálható benne.

A József Attila Városi Múzeum legelső könyvbemutatóján kicsinek bizonyult az emeleti rendezvény terem: több tucat ember látogatott el Jámborné Balog Tünde hetedik könyvbemutatójára, a „Különös tartomány” című kötet bemutatására. A rendezvény elején Farkas Éva Erzsébet polgármestert is köszöntötte Tünde nénit és Mezey Katalint, a Széphalom Könyvműhely vezetőjét és Kossuth-díjas költőjét, majd emlékplakettet adott át Jámborné Balog Tündének – a dolog érdekessége az, hogy egyedül Áder János köztársasági elnök kapott ilyen plakettet.

Tünde néni a könyvbemutató előtt elárulta, a „Különös tartomány” című kötet egy összegző történet, amelyekben elbeszélések olvashatóak, minden korszakból. A történet egy Kárpát-medencei családok szól. Az író hozzátette, a család életéről főleg szülei meséltek, de persze a saját fantáziából sem maradhattak el hozzáírások.

– Ezeket a történeteket az élet ihlette, de összefüggő elbeszélések egy család életéből. Az egészen kis apró epizódok néhol viccesek, vidámak, vagy éppen gyászosak. Ezek mellett ott a történelem is, amely Kárpát-medencei történések voltak – fogalmazott Tünde néni.

Tünde néni már hét könyvet írt meg, de hogyan is tud inspirálódni? Elmondta, mondatok, szavak, dallamok, vagy az ablak előtt elrepülő madár is emlékeztetni tudja a múltra, a régi történésekre – ahogy ő mondta, ez teljesen kiszámíthatatlan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest