Nagyéren és Ambrózfalván tartott ma fórumot a térség országgyűlési képviselője, ahol kiderült, hogy ezeken a településeken volt legutóbb a választókerület legmagasabb részvétele az Európai Parlamenti választásokon, és az is, hogy még a legkisebb települések lakossága is pontosan érti miért nincs szüksége Magyarországnak a bevándorlásra.

Az Európai Parlamenti választás tétjéről tart utcafórumokat a választókerület településein Lázár János, a térség országgyűlési képviselője ezúttal Nagyéren és Ambrózfalván járt. Mint elmondta, örül annak, hogy ezeken a településeken volt a legmagasabb a részvétel legutóbb, de ez is csak 30 százalék körül alakult, ő mindenképpen azt szeretné, ha ennél jóval magasabb lenne, mert hiába van földrajzilag távol Brüsszel, az Európai Unióhoz csatlakozásunk óta nagyon sok kérdésről már ott döntenek.

– Azok a döntések, amik ott születnek befolyásolják az emberek munkalehetőségeit, a gazdasági kilátásokat, az agráriumban való boldogulását, a hatóságok tevékenységét, azokat a szabályokat, amelyek Magyarországon megkeserítik, vagy megkönnyítik. – fogalmazott, majd példaként felhozta, arról is itt döntenek, hogy egy hektárra mennyi agrártámogatás fog jutni.

Lázár János elmondta, ha a választók megkérdezik tőle, hogy miért van a politikában, akkor azt szokta válaszolni, nagyon fontosnak tartja, hogy Magyarország egy erős ország, erős nemzet legyen, független tudjon maradni.

– Ne mások diktáljanak nekünk, ne legyünk megkülönböztetve, ne legyünk másodrangúak. Jogunk van arra, hogy megbecsüljenek minket. – hangsúlyozta.

Szerinte azonban van a politikusoknak egy másik csoportja, akik azt mondják, hogy ezzel nem kell foglalkozni, fel kell adni a nemzeti érdekeket, ki lehet szolgáltatni az országot európai bürokratáknak, ezért is jól meg kell gondolni, hogy kit küldenek a választók az Európai Parlamentbe.

 

 

A nagyéri fórumon részt vett egy olyan lakos is, aki londoni tapasztalatairól számolt be, mint mondta, ott a bevándorlás miatt nagyot nőtt a bűnözés, az érkezőknek pedig eszük ágában sincs integrálódni. Lázár János ezzel kapcsolatban kiemelte, szerinte egy téveszme az, hogy teljesen más kultúrájú embereket lehetne integrálni.

– Olyan kultúrákkal állunk szemben, akiknek nagyon határozott elképzelése van a világról, és ők akarják azt érvényesíteni, nem a mi játékszabályainkat akarják elfogadni. – fejtette ki miért nem kell beengedni a bevándorlókat.

Az ambrózfalvi fórum résztvevői viszont azt vetették fel a térség országgyűlési képviselőjének, hogy szerintük a Nyugat-Európai országok a migránsok elosztásával is csak jól járnak, a képzettebbeket kiválogatják, míg a maradékot lepasszolnák nekünk.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest