Mintegy harminc makói és szegedi növendék mutathatta be szólóban, duóban és csapatban saját koreográfiáját szerda délután a Hagymaházban.

Mint Varga József portálunknak elmondta: ennek az előadásnak tudatos előkészítése volt, hiszen növendékkoreográfus versenyen versenyeztették meg az előadásokat, az érmekkel díjazott produkciókból pedig egy csokrot állítottak össze.

– Az a cél, hogy a társművészetek felé nyitva legyenek, és az ő életkori sajátosságaik mentén, a maguk mondanivalóját felvigyék a színpadra, ők válasszák a zenét, a formanyelvet, amit a különböző fesztiválokon vagy tánckurzusokon elsajátítanak – emelte ki. Továbbá elmondta, ez pedagógusként számára is visszajelzés, hogy mi, és hogyan maradt meg a növendékekben, a saját koreográfiákon keresztül.

Keller Adél két éve a VargaBalett Táncműhely, és az Attitude csoport tagja, de mintegy hatéves kora óta táncol. A táncban azt szereti, hogy szavak helyett mozdulatokkal is kifejezheti magát. A ma délutáni előadáson mint koreográfus is bemutatkozhatott, első koreográfiája az Angel nevet kapta.

– Azért a csapatos koreográfiát választottam, mert bár nehezebb ennyi embert koordinálni, mégis hiszek a csapat erejében, és abban, hogy az emberek egymás között, főleg a táncosok, nagyon érzékeny emberek, és ahogy a tánc közben egymásnak átadják az impulzusokat, és már csak egy nézés, vagy egy mozdulat is annyit adhat a másik embernek, aki melletted táncol, hogy sokkal másabb lesz, mintha egyedül lennél a színpadon – hangsúlyozta Keller Adél.

Ancsa-Molnár Virág három éve a táncműhely tagja, és mint elárulta, egy remek csapat és egy remek csapatkapitány veszi körbe, ráadásul rengeteg új barátot is szerzett.

– Borzasztóan jól összekovácsolódott a csapat: mind testileg, mind szellemileg olyan csapatot alkotunk, és ez a tánc olyan energiákra buzdít, hogy tényleg a közönség is elgondolkodik ezen az egészen – fogalmazott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest