Átadásra került az új könyvtár, Mártélyon és Maroslelén tartott utcafórumot Lázár János, Világifjúsági Fúvószenekar is színesíti idén a Művészetek Katedráját, Csocsesz szórakoztatta a fürdő vendégeit, már május végén átadják a felújított „Öreg” óvodát Földeákon – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Makó polgármestere a város új könyvtárának átadóján a megálmodójának, Makovecz Imrének is üzent, mint elmondta, a Kossuth- és Ybl-díjas építész új védjegyet, kitörési pontot adott a városnak. Az ünnepélyes átadóra – amelyen Magyarország köztársasági elnöke is részt vett – mintegy ötszázan érkeztek a térségből. Áder János délelőtt középiskolásoknak is tartott előadást a klímaváltozásról és környezettudatosságról, ezt több mint háromszázötven diák hallgatta meg.

Ismét több száz szépkorú érkezett a Hagymatikum Gyógyfürdő nyugdíjas találkozójára: a tegnapi napon az idősebb generáció kedvezményes jegyet válthatott, kipróbálhatta a fürdő szolgáltatásait és különböző egészségügyi szűréseken vehetett részt. A nap vendége Csocsesz volt.

Világifjúsági Fúvószenekar is színesíti idén a Művészetek Katedráját: augusztus 5 és 15 között nyolc művészeti kurzus kerül megrendezésre a Nyári Összművészeti Szabadegyetemen.

Hiába van messze Brüsszel, az ott hozott döntések közvetlenül befolyásolják a mindennapi életünket – hangsúlyozta tegnap Lázár János a mártélyi Faluház előtt, ahol fórumra várta a helyieket. Az országgyűlési képviselő ezt követően Maroslelén tájékoztatta a lakosokat az európai parlamenti választás tétjéről.

Földeák polgármestere szerint a május 26-i európai parlamenti választás arról szól, hogy az Európai Unió a Nemzetek Európája, Nemzetállamok közössége valamint az európai emberek közössége marad-e, vagy bevándorló kontinenssé alakul.

Nagy ütemben zajlik a földeáki bölcsőde, az „Öreg” óvoda, az Öregek Napközi Otthona és az Egészségház felújítása. Ugyanaz a kivitelező dolgozik a négy intézményen, így a szakipari munkákra nem kell várakozni. A munkálatokat június végére kell befejezniük, de az ovit egy hónappal hamarabb, már május végére befejezik.

8,2 millió forintból immár elkészült a kiszombori sportpálya teljes bekerítése, mellyel kapcsolatosan a Kiszombori Önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség tavaly márciusban kötött megállapodást. A költségekben az MLSZ és a falu 70:30 arányban osztoztak.

Sikerült megerősíteni minden tekintetben Magyarország és az Egyesült Államok stratégiai szövetségét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután hazatért Washingtonból, ahol előző nap Donald Trump amerikai elnökkel tárgyalt.

A mai napot pedig a Lumineers dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest