Egy alap létrehozásával támogatnák a fekete-afrikai országokat, hogy azoknak így több lehetőségük legyen visszacsalogatni az elvándorolt polgáraikat – írja a 888.hu.

Az olasz kormány bejelentette, a továbbiakban egy nagyobb összeget különítenek el arra, hogy a migránskibocsátó országok visszacsalogassák az elvándorolt állampolgáraikat. Ennek érdekében Róma egy alapot is létrehoz, amely azokat a hátrányos helyzetű államokat támogatná, ahonnan a migránsok a jobb élet reményében útnak indulnak.

Matteo Salvininek, az olasz kormány bevándorlásellenes miniszterelnök-helyettesének és belügyminiszterének tavaly elfogadott új migrációs és biztonsági rendelete alá fog tartozni az alap felügyelete – olvasható az Il Giornale jelentésében.

Az alap célja, hogy arra ösztönözze a bevándorlók származási országait, hogy azok együttműködjenek az olasz hatóságokkal, valamint visszafogadják a kiutasított vagy hazavágyó migránsokat – áll a hivatalos kommünikében.

Az olasz vezetés egyik első dolga volt, hogy lezárja a kikötőket a migránsokat szállító hajók előtt. Ennek a lépésnek köszönhetően az országba érkező illegális bevándorlók száma 90 százalékkal esett vissza. Így a hatóságoknak sokkal több ideje és ereje van azzal foglalkozni, hogy az Olaszországban régóta engedélyek nélkül tartózkodó migránsok ügyét elbírálja. Matteo Salvini egy korábbi beszédében kiemelte, hogy félmillió illegális bevándorlót akar kiutasítani a mediterrán államból.

Novemberben a Liga vezetője elmondta, hogy 12 millió eurót különítettek el arra, hogy Nigériát, Elefántcsontpartot, Bangladest és Pakisztánt támogassák, hiszen ezekből az országokból érkezik a legtöbb bevándorló. Salvini abban bízik, hogy a támogatásnak hála 2700 migránstól búcsúzhat el Olaszország. A lépést az olasz szavazók többsége támogatja, a felmérések szerint magasan a legnépszerűbb a bevándorlásellenes Liga és a vele koalícióban lévő Öt Csillag Mozgalom szövetsége.

Borítóképünk illusztráció.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest