Polgármestereket és közéleti személyeket kérdeztünk arról, hogy szerintük Magyarország, és a térség számára mi lesz az európai parlamenti választások tétje. Martonosi György szerint Maroslelén teljes egyetértés van abban, hogy a rendelkezésre álló forrásokkal a magyar fiatalokat kell segíteni, és nem a bevándorlás következményeire költeni.

– 2015-ben megtapasztaltuk milyen a bevándorlás, még akkor is, ha nem voltunk elsődleges célállomás. Nem kérünk belőle – mondta el portálunknak Maroslele polgármestere.

Martonosi György szerint az itt élők tisztában vannak vele, hogy milyen következményei vannak annak a politikának, amelyet azok az országok folytatnak, amik nyitottak a bevándorlásra, ezért a lakossággal közösen úgy döntöttek, hogy a helyi és állami forrásokat arra akarják felhasználni, hogy itthon tartsák a fiatalokat, és minden segítséget megadjanak nekik, hogy családot alapítsanak.

– Az a célunk, hogy a maroslelei intézmények az itt élő családok gyarapodásáért működjenek. Nagyon fontos, hogy menjünk el szavazni, érezzük át ennek a felelősségét. Azt szeretnénk, ha olyan politika kapna támogatást az Európai Unióban is, ami az önálló nemzet államokra építve kezeli ezt a kérdést – fogalmazott Martonosi György.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest