Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A mai napon kerül átadásra az új könyvtár, Fritz Mihály készített emlékérmet és –plakettet, az Omega frontembere dedikálta a dobogós JAG-osok okleveleit, Óföldeákon és Földeákon tartott utcafórumot Lázár János – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A mai napon 12 órakor adják át a Makovecz Imre tervei alapján készült új József Attila könyvtárat. Az ünnepségen részt vesz Áder János köztársasági elnök is.

Makó újjátelepülésének 320 éves jubileuma tiszteletére az önkormányzat emlékplakettet és –érmét bocsát ki, melynek terveit Fritz Mihály szobrász- és éremművész készített el.

Az OMEGA-MEGA Országos alkotói rajzpályázaton a JAG tanulói dobogós helyezéseket értek el, a kiállításmegnyitón pedig Kóbor Jánossal, az együttes frontemberével is találkozhattak, aki dedikálta okleveleiket.

– Az Európai Unióban erős államokra van szükség, nem gyengékre. A május 26-i európai parlamenti választáson arról döntünk, ki képviseli majd Magyarország érdekeit. Mindenkinek jó szívvel ajánlom Orbán Viktor programját, ígérem, megvédjük az ország érdekeit – hangsúlyozta tegnap késő délutáni óföldeáki, majd földeáki utcafórumán Lázár János, a térség országgyűlési képviselője.

Már falazzák a pitvarosi Egészségház új épületét: az alapozáshoz 320 tonna betont használtak fel, és erre már építik a leendő pitvarosi Egészségház falait. Az építkezés területét árgus szemekkel figyeli egy füzérnyi biztonsági kamera.

Orbán Viktor miniszterelnök jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn a washingtoni Fehér Házban, ahol a magyar kormányfőt fogadta munkalátogatáson.

A mai napot pedig az Irie Maffia dalával indítjuk!