Hírek Térség Top

Földeák: Már május végén átadják a felújított „Öreg” óvodát

Nagy ütemben zajlik a földeáki bölcsőde, az „Öreg” óvoda, az Öregek Napközi Otthona és az Egészségház felújítása. Ugyanaz a kivitelező dolgozik a négy intézményen, így a szakipari munkákra nem kell várakozni. A munkálatokat június végére kell befejezniük, de az ovit egy hónappal hamarabb, már május végére befejezik. A címlapképen  a bölcsi bejárata.

A földeáki önkormányzat sikeres, összesen 200 millió 292 ezer forintnyi TOP-os pályázatainak köszönhetően egyszerre dolgozik ugyanaz a kivitelező a bölcsőde, az „Öreg” óvoda, az öregek napközi otthona és az Egészségház felújításán. Bár a munkálatokat különböző időpontban kezdték meg, mindenhol remekül haladnak, s van ahol a tervezett június vége helyett már májusban el is készülnek mindennel.

A „Gyermekmosoly” Óvoda „Öreg” óvodaként ismert épületébe március 11-e óta már nem lehet bemenni a Zárda utca felől. Itt a kivitelezők, teljes egészében szigetelték az épületet, kicserélték az összes belső burkolatot, de felújítják a vizesblokkot és a tálalókonyhát, s az utóbbi különféle új eszközöket is kap majd. E pályázatnak köszönhetően – a felújítás részeként – új számítógépeket is kap az ovi. A gyerekeknek kialakítanak egy foglalkoztató pavilont, vadonatújra cserélik az eddigi belső bútorzatot, az épület új ajtókat, ablakokat kapott és az elnyert támogatásba még a kerítésépítés is belefér.

navigate_before
navigate_next

A többi intézménynél is jelentősen előrehaladtak a munkálatokkal. „A foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című, valamint az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” és a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” pályázatoknak köszönhetően. Az „Öreg” óvodára összesen 64 millió 185 ezer forintot fordíthatnak, míg az Öregek Napközi Otthona és az Egészségház felújítására pedig 71 millió 745 ezer forintot költhetnek. Az elnyert összeg felhasználásával mindkét épületet (már részben) külső hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, felújítják a vizesblokkokat, korszerűsítik a fűtést,de a két épület napelemeket és kerítést is kap. Az Egészségházban pedig egy babakocsi tárolót is építenek.

A bölcsőde felújítását 64 millió 362 ezer forintból végzik el. Az épület tetőhéjazatát kicserélték, összenyitották a foglalkoztató szobákat, teljes körben leszigetelték az aljzatot, kicserélték az összes nyílászárót. De felújítják a belső burkolatokat és a vizesblokkot, az udvari orvosi elkülönítőt hőszigetelik, udvari játékokat vásárolnak és udvari foglalkoztatót is építenek.

A munkálatok a tervek szerint még az idén június 30-ig befejeződnek az összes épületnél. Az „Öreg” óvoda épületét azonban már május végén átadják. Képeink a felújítás alatt álló intézményekben készültek.