Térség Top

Bekerítették a kiszombori focipályát

8,2 millió forintból immár elkészült a kiszombori sportpálya teljes bekerítése, mellyel kapcsolatosan a Kiszombori Önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség tavaly márciusban kötött megállapodást. A költségekben az MLSZ és a falu 70:30 arányban osztoztak. A képen Szegvári Ernőné polgármester és a képviselők a még útban lévő kerítést szemlélik

Még 2018 márciusában kötött együttműködési megállapodást Kiszombor Nagyközség Önkormányzata és a Magyar Labdarúgó Szövetség a kiszombori futballpálya technikai korszerűsítésére, kiegészítő eszközök beszerzése révén. A megállapodás alapján az eszközbeszerzés 70 százalékát az MLSZ, míg a fennmaradó 30 százalékát a kiszombori önkormányzat saját forrásból biztosította.

A beruházás keretében idén április 29-én kezdődött el a futballpálya bekerítése, mellyel május 8-ra, azaz múlt szerdára végeztek is.
Összesen 582 folyóméter hosszban tüzihorganyzott, azaz korrózióálló acél felhasználásával készült 3D-s kerítéselemekkel 2 darab kiskapu és 2 darab nagykapu beépítésével fejeződött be a sporttelep körbekerítése. A kivitelezés összköltsége 8 millió 242 ezer 300 forint, melyből az önerőként 2 millió 472 ezer 690 forintot a község önkormányzata állt.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kiszombori képviselő-testület tagjai az április 30-i testületi ülésüket követően a helyszínen nézték meg a sportpálya körüli kerítés építését. Már csak azért is, mert az menet közben derült ki, hogy az egyik közvetlen a pálya mellett álló lakóépület kerítését a pálya területére építették fel évtizedekkel ezelőtt. A ház tulajdonosa nem gördített akadályt a rossz helyen, azaz csak néhány centiméterrel a sportpálya területébe benyúlva álló kerítése elbontása elé.

Ezzel egyébként mindenki jó járt: a háztulajdonos új kerítése a pálya kerítése is, s ezzel egységes lett a pálya körüli kerítés.