Hírek Térség Top

Már falazzák a pitvarosi Egészségház új épületét

Az alapozáshoz 320 tonna betont használtak fel, és erre már építik a leendő pitvarosi Egészségház falait. Az építkezés területét árgus szemekkel figyeli egy füzérnyi biztonsági kamera.

A Kossuth utca 48. szám alatti korábban üresen álló, a körforgalmi csomópont közvetlen közelében lévő telket vásárolta meg a pitvarosi önkormányzat, hogy azon felépüljön a helyi Egészségház. A telekvásárlásra, a telek elkészítésére és a telek megvásárlására sikeres pályázaton százhatvanmillió forintot nyertek. Az új Egészségházba öt, jelenleg máshol működő intézmény kerül, s szolgálja majd a mintegy ezerötszáz helybélit – tervezték eredetileg. Most azonban csak három lesz benne.

A képen még a korábbi látványterv látható, melyen még a fém tetőhéjazat látható.

Az építkezés már áprilisban elkezdődött, s azt a kíváncsi szemek elől jól elzártan végzik. Az építési területet pedig térfigyelő kamerák füzére figyeli, annak érdekében, hogy biztonságban legyenek az ott felhalmozott, s még beépítés előtt álló vagy már beépített anyagok, felszerelések.

Az utcáról csak ennyi látszik

A közművek bekötését követően készült el a leendő épület alapozása mintegy 320 tonna beton felhasználásával. Majd a padlószigetelés után kezdték meg az Egészségház leendő épülete falazását.

Így állnak az építéssel

A községben ugyan jelenleg is működik egészségház és védőnői szolgálat, csakhogy mindegyik régi épületben és külön-külön helyen. Az új Egészségházban együtt működik majd a háziorvosi és a fogorvosi rendelés, a védőnői szolgálat. Az épület elé pedig autóparkolókat építenek.

Az új Egészségház nem csak praktikusan szolgálja majd a helybélieket, s energiatakarékos és látványos is lesz, hiszen a szilikonos nemes vakolattal bevont, szigetelt téglafal tetejére terrakotta színű tetőcserép kerül, nem pedig az eredetileg oda tervezett és a korábbi látványterven megtekinthető fém tetőhéjazat.