Hírek Ország-világ Programok Térség

Ingyenes egészségszűrést tartanak Pitvaroson

Ingyenes egészségszűrést rendeznek május 18-án szombaton reggel 8 órától a pitvaros művelődési házban. A részvételhez máris lehet (és kell) időpontot egyeztetni! S ezt bárki máris megteheti. Részletek alább olvashatók.

A Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda, a makói kórház munkatársai (Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ ), valamint Pitvaros Községi Önkormányzata nyertes EFOP -1.5.3-2017-00037 „Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” pályázata jóvoltából május 18-án, szombaton reggel 8 órától ingyenes egészségszűrést tartanak a pitvarosi művelődési házban.

A rendezvényen való részvétel előzetes időpont egyeztetéshez kötött! Jelentkezni személyesen a Művelődési Házban (6914 Pitvaros, Kossuth Lajos utca 33-35.) vagy a 62/292-032-es telefonszámon lehet!

A részvevők tanácsadást kapnak a vér elzsírosodásával és a magas vércukorszinttel járó betegségek megelőzéséről, s az ujjbegyből vett vércseppből megtudhatják a koleszterin és a vércukorszintjüket is.

A jelenlévő szakemberek bővítik a résztvevők, a testsúly tudatos változtatásával kapcsolatos ismereteket: megmérik a testsúlyt, megállapítják a testtömeg indexet, megmérik a testzsír százalékot, s megmérik a haskörtérfogatot.