Gyermekszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és sporttal folytatódott a városnapi forgatag a főtéren.

A délelőtt során a gyermekműsorok kerültek előtérbe a Városnapon: a színpadon a Grimask Színház, illetve Hevesi Imre és a Zűrzavar Együttes szórakoztatta a kicsiket. Eközben kézműves foglalkozások folytak a főtéren, illetve nép játékokkal is játszhattak a kisebbek.

14 órától a mozgásé volt a főszerep: bemutatkozott az Írisz Táncklub Makó SE, a Spirit Fitness, a World Jumping, a Maros Táncegyüttes és vendégei, illetve a VargaBalett Táncműhely növendékei. Később az „Öleljük át Makót” program indult útnak. Több tucat ember vágott neki a közel 7 kilométeres távnak gyalog, kocogva vagy éppen kerékpárral. A tömeget Panyor Krisztina terepfutó és kislánya vezette fel. Aki inkább a gondolkozását mozgatta volna meg, azok csatlakozhattak a Duocor-MSVE Sakk Szakosztályához. Martonosi Ádám, a szakosztály vezetőségi tagja, jelenleg az a céljuk, hogy fiatalítsák a sportágat, és a bölcsebb játékosok átadják a tudást az újaknak.

– A sakkban az a jó, hogy az ellenfeledet úgy tudod „térdre kényszeríteni”, hogy nem kell hozzáérned, valamint nagyon jól fejleszti a problémamegoldó képességet, a térlátást, a szabálykövetést és önbecsülést is ad. A sakk közösség nagyon jó, mindenkit várunk ide – mesélte Ádám.

A délután a koncerteké lesz a főtéren: fellép Gergely Róbert, Dér Heni, Kocsis Tibi és a The Biebers is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest