Flashmobbal emlékeztek meg a diákok a város újjátelepülésének évfordulójáról, átadták a Virágos Makóért díjakat, az Emlékplaketteket és Emlékérmeket, Makóra látogatott Trócsányi László – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Flashmobbal vette kezdetét a tegnapi nap a Hagymaház előtti téren: 120 középiskolás diák közreműködésével rajzolódott ki az 1699-es évszám. A városnap keretein belül délután városnéző sétával és színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

Mindeközben a főtér színpadán három kategóriában – virágos erkély, virágos utcakert és virágos intézmény – díjazták a Virágos Makóért városszépítő verseny résztvevőit.

A Hagymaházban megrendezésre kerülő ünnepi testületi ülésen Makó Városért Emlékplakettek és Makó Város Emlékérme díjak átadásával ünnepelték a város 320. születésnapját, amelyet egy rendhagyó koncert is követett.

Majd este Trócsányi László tartott előadást: az igazságügyi miniszter szerint Nyugat-Európában sok ország gyarmatosítóként “nagy bajnok” volt a demokrácia exportban, ám ennek most következményei vannak, a bevándorlás következményét azonban nem vállalják egyedül, hanem szét akarják osztani.

Egy jeles zöld nap is megünneplésre került pénteken: Zöld Óvodaként nagy hagyománya van a madarak és fák napjának a Kassai utcai óvodában, a tagintézmény mindhárom csoportjában tematikus játékok, illetve bodza üdítő készítés is várta a gyerekeket.

Az MSZP-P kampánybuszával a szocialisták EP-listájának 20., bejutásra teljesen esélytelen jelöltje érkezett Makóra, aki szerint ahogy az ETA vagy éppen az IRA robbantásos merényleteivel „sajnos együtt kellett élni”, úgy a mostaniakkal is.

Valamivel több, mint négyszázan vettek részt a Futás a múltba futóversenyen. A földeáki Hofmann telepről elstartolt résztvevők, mintegy öt kilométeres távot tettek meg, az óföldeáki erődtemplom mellett célig. Gyuris Antal volt az egyetlen aki kézihajtányos kerekesszéken tette meg a távot.

A mai napot pedig a Quimby dalával indítjuk!

 

 

Borítókép: Mágori Dániel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest