Hírek Térség

Radó Tibor: nem kell olyan politika, ami az nemzeteket eltörli a világból

Polgármestereket és közéleti személyeket kérdeztünk arról, hogy szerintük Magyarország, és a térség számára mi lesz az Európai Parlamenti választások tétje. Radó Tibor szerint az Európai Egyesült Államok eszméje óriási károkat okozhat a magyar nemzetnek.

– Óriási tét van, én úgy érzem, az identitásunk megőrzésének utolsó lehetősége az EP választás. – mondta el portálunknak Pitvaros polgármestere. Radó Tibor úgy gondolja, nagyon fontos, hogy a Fidesz-KDNP, illetve Orbán Viktor programját támogassák a választók, mert csak így tud az ország egységesen a nemzet érdekében fellépni, amely alatt a világ 15 milliós magyarságát érti. Márpedig a magyar nemzet ellen az utóbbi évtizedekben sokan, sokat tettek, fogalmazott portálunknak a polgármester, amelyet saját példájával is alátámasztott.

– Édesanyám, és ezáltal én is, a Benes-dekrétumok alapján a mai napig háborús bűnösnek számítunk. Úgy, hogy én Pitvaroson születtem, úgy, hogy édesanyám egy éves volt a lakosságcserekor, 1947-ben. Akkor egy olyan politikai erő lépett fel a magyarok ellen, akik a dekrétumok létrehozásával a magyarságot szétzilálták, a felvidéki magyarokat konkrétan háborús bűnössé tették. – hangsúlyozta Radó Tibor.

Szerinte éppen ezért a május 26-i Európai Parlamenti választásokon is fontos megmutatni, hogy magyarok vagyunk, és azok is akarunk maradni, nekünk nem kell az illegális bevándorlás,

nem kell olyan politika, ami az nemzeteket eltörli a világból.

Az Európai Egyesült Államok eszméjével kapcsolatosan Radó Tibor kiemelte, az óriási károkat okozhat a magyar nemzetnek, többek között azért is, mert egy vélt a gazdasági előny érdekében gyakorlatilag megszünteti a kulturális hagyományokat.

– Nekünk van egy identitásunk, ezt őrizni akarjuk, ezt őrizni kell. Nem lehet csak a pénzhez tartozni. Ott nem lesznek közösségek, nem lesz összetartozás. Kultúra, nemzetiség nélkül nincs jövő. – véli Pitvaros polgármestere.