Hírek Makó Színes

Makovecz-túra és színes forgatag a Városnap kínálatában

Kezdetét vette a 2019-es Városnapok, amelyen egy kerek évfordulót is ünnepelünk: 320 évvel ezelőtt települt újjá Makó. A pénteki napon városnéző sétával és színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

Majd egy tucat emberrel indult el a Makovecz-túra: Kovács Ildikó vezetésével az érdeklődők megtekinthették azokat az épületeket, amelyeket Makovecz Imre tervezett az elmúlt két évtizedben, így ellátogattak újdonsült könyvtárhoz, az autóbusz-végállóhoz, az Erdei János Városi Sportcsarnokhoz, a Hagymatikumhoz és a Zenepavilonhoz, a Tanuszodához, illetve a Hagymaházhoz. Nemcsak kívülről, hanem belülről is megismerkedtek Makovecz Imre organikus építészetével, munkásságával.

A főtéri színpadon eközben átadtál a Virágos Makóért díjakat, majd ezt követően a Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara lépett fel Csikota József karnagy-igazgató vezénylésével, de bemutatkozott a Makói Majorette TSE és a Makó Budo Klub Aerobik szakosztálya is. Mindeközben a gyerekek népi játékokat próbálhattak ki, a Mesekertben játszhattak, kézműves foglalkozáson vehettek részt és arcfestést is kérhettek.

navigate_before
navigate_next

Este 8 órától a Ghymes zenekarból ismert Szarka Tamás és együttese lépett fel az Erdei János Városi Sportcsarnokban, negyed 11-től pedig a makói Hangovers and the Sober szórakoztatja a közönséget.