Hírek Makó

Farkas Éva Erzsébet: 320 évvel ezelőtti újjászületésünk reményt és eleven életet, hitet ad

A Hagymaházban megrendezésre kerülő ünnepi testületi ülésen Makó Városért Emlékplakettek és Makó Város Emlékérme díjak átadásával ünnepelték a város 320. születésnapját, amelyet egy rendhagyó koncert is követett.

A megjelenteket és a díjazottakat Farkas Éva Erzsébet köszöntötte, aki beszédében megemlékezett a múltról, felelevenítette a történelmi eseményeket, illetve szólt a múlt fontosságáról, az ősök hitéről és munkájáról is.

– Igen, emlékezünk és tisztelgünk, a 320 évvel ezelőtti újjászületésünk előtt, amely reményt és eleven életet, hitet ad, hogy ne pusztán a múlt teremtményei, hanem a jövő teremtői is vagyunk a jelenben – hangsúlyozta a polgármester.

– Akik ma itt vagyunk, úgy vélem, mindannyian szeretjük ezt a várost. Készek vagyunk érte szolgálni, egyénileg is, közösségeinket vezetve, őket szolgálva, és őértük áldozatot hozni. Készek vagyunk megtenni azért, hogy utódaink ugyanolyan elismeréssel szóljanak majd rólunk, mint ahogy mi tettük ezt ma, az előttünk járókkal – emelte ki.

navigate_before
navigate_next

Ezt követően átadásra kerültek a díjak, amelyekkel Makó Város Önkormányzata kívánja elismerni azok munkáját, akik tevékenységükkel a várost gyarapították. A Makó Városért Emlékplakett díj magában foglalja az adományozó okiratot, a Makó Város Címerével díszített emlékplakettet, illetve bruttó 150.000,- forint pénzjutalmat. A Makó Város Emlékérme díj magában foglalja az adományozó okiratot, a volt Megyeházát és Makó Város Címerét ábrázoló, valamint a „Makó Város Emlékérme” és a „Megbecsülés a tettekért” feliratot tartalmazó emlékérmet.

Az idei évben Makó Városért Emlékplakett díjat vehetett át Dani János György, illetve Mágori Józsefné Balogi Andrea.

Makó Város Emlékérme díjat kapott Makó Város Nevelésügyéért Rácz Margit, Makó Város Egészségügyéért Dr. Széll Sára, Dr. Zentay Ferencné dr. Soós Klára és Déginé Fodor Etelka. Makó Város Szociális Gondoskodásáért díjat vehetett át Fejes Lászlóné, Makó Város Közművelődéséért díjat adományoztak Halász Tamás számára, Makó Város Sportjáért Márton Imre vehette át az emlékérmet.

Az ünnepi testületi ülést és a díjak átadását követően egy különleges koncert vette kezdetét a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekarának előadásában. Vezényelt: Gábor-Nagy Árpád.