Makó

Bodza üdítő is készült a Kassai utcai óvodában a madarak és fák napján

Zöld Óvodaként nagy hagyománya van a madarak és fák napjának a Kassai utcai óvodában: a tagintézmény mindhárom csoportjában tematikus játékok, illetve bodza üdítő készítés is várta a gyerekeket.

Bár mára megérkezett a napsütés, az előző napok esős időjárásának következtében az udvaron lévő állomásos feladatok helyett a csoportokban ünnepelték meg a gyerekek a madarak és fák napját, a jó kedv pedig így sem maradt el.

– A gyerekek tudják, hogy a madarak és fák napja van, tudják azt, hogy tényleg gondoskodunk a madarakról, és hogy vigyázni kell az erdőkre, mivel nemcsak a madaraknak, hanem a többi állatnak is ez az élőhelye,  és hogy nem szabad tüzet gyújtani. Tudják ezeket a szabályokat, főként a nagycsoportosok, akik már tényleg azt tanúsítják, hogy ők már vigyáznak a környezetükre, és ezt próbáljuk sugallni a szülők felé is, hogy tolmácsolják a tudást, amit itt az óvodában megtapasztaltak – mondta el portálunknak Barta Anita.

navigate_before
navigate_next

– A madarak és fák napja alkalmából ez már nálunk hagyománnyá vált, hogy mindig bodza üdítőt készítünk a gyerkőcökkel. Ez nem most délelőtt kezdődött, hanem két nappal ezelőtt, hiszen áznia kell a bodza virágjának a vízben. Nagyon szeretik a gyerkőcök, és mint látható, segítenek az óvónéniknek kavargatni, leszűrni, majd pedig szétosztjuk az oviban – árulta el a tagintézmény-vezető. A nevelési év negyedik, egyben utolsó jeles zöld napján számos programmal készült az óvoda mindhárom csoportban, többek között madarak képeit is párosíthatták a gyerekek, de madáretetős játék és gólyacsőrrel való békakiszedés is volt, de állatkertet is építettek játékokból, a nagy festett fára pedig mindenki ragaszthatott madarat.

navigate_before
navigate_next

Barta Anita továbbá körbevezette portálunkat az udvaron is, ahol nemcsak virágpalántákat ültetnek a gyerekkel, de fűszernövények is helyet kapnak, továbbá karalábé, paradicsom és paprika is terem a Kassai utcai oviban. Mint az intézmény vezetője elmondta: a virágpalánták beszerzésében a szülők nagyon partnerek, illetve a Galamb iskolától is rengeteg palántát kapnak.

– Ez nagyon jó, mert nagyon sok gyerek nem eszik sem gyümölcsöt, sem zöldséget, de így, mivel látják, hogy hogy fejlődik, szívesebben megkóstolják, és így próbáljuk őket rávezetni arra, hogy ismerjék a zöldségek és a gyümölcsök ízét – hangsúlyozta a tagintézmény-vezető.