Hírek Térség Top

Fogászat is működne a nagylaki orvosi rendelőben

Az orvosi rendelő 52-53 négyzetméteres bővítésére és orvosi eszközök vásárlására pályázik Nagylak, a Magyar Falu Programban. A fejlesztés után helyben működne a fogászati rendelés, amire sosem volt még példa.

Kicsi az orvosi rendelő, a mozgáskorlátozott nem tud bemenni, s szűkös a járóbeteg kezelés helyszíne is. Ráadásul akinek fáj a foga vagy kiesett a tömése, annak Apátfalvára kell átutaznia, hogy kezeljék – panaszkodnak a nagylakiak. Ezen a helyzeten kíván jelentősen javítani a helyi képviselő-testület, kormányzati támogatással.

– A Magyar Falu Program keretében a maximális 30 millió forintra pályázunk az orvosi rendelő bővítésére, ami azt jelenti, hogy egy 52-53 négyzetméter alapterületű épületrész és egy üvegezett folyosó készülne a jelenlegi rendelő mellé. Ezt az új részt szeretnénk a jövőben fogászati rendelőnek berendezni. Helyben ugyanis nincs ilyen rendelés, a nagylakiaknak Apátfalvára kell ezért elutazniuk. És szintén a maximális 3 millió forint összegben pályázunk orvosi műszerek beszerzésére. Hogy mik is legyenek ezek, erről már egyeztettünk a két háziorvossal, dr. Bittó Csabával és dr. Hussein Aboullal, akik a rendelkezésükre álló pályázati listából mér ki is választották, mire is volna leginkább szükségük – ismertette a részleteket Locskai Zoltán.

A háziorvosi rendelőt és a gyógyszertárat egészítené ki a fogorvosi rendelő. Komplett lenne az egészségügyi ellátás.

– Három programelemet szerettünk volna megpályázni, de csak az említett kettőt tudtuk benyújtani – tette hozzá Nagylak polgármestere.

Az orvosi rendelő bővítés mellett hozzányúlnak a jelenlegi rendelő épületéhez is, ugyanis végrehajtják az épület tetőszerkezete teljes azbesztmentesítését, azaz a tető cseréjét. az orvosok választották ki a listából, mi kellene. A bővítést jelenleg is tervezik, de azért az alaprajz és a látványtermek már az önkormányzat rendelkezésére állnak.

A nagylaki önkormányzat várhatóan a jövő csütörtökig nyújtja be, azaz tölti fel a pályázatát a Magyar Falu Programjába.