Hírek Makó

Érettségi 2019: a történelmen is túl vannak a diákok

Hétfőn a magyarral kezdtek, ezt követte a matematika kedden, ma pedig a történelem írásbeli érettségin vannak túl a végzős középiskolai diákok. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnáziumban jártunk, ahol a diákokkal beszéltünk az elmúlt napokról.

Ma több mint 72 ezer diák érettségizett történelemből közép- vagy emelt szinten. Az elmúlt napokban a magyar nyelv és irodalom, illetve a matematika tudásokról kérték számon a végzősöket. Az elmúlt napok véleménye szerint a legnehezebb a matematikai feladatsor volt. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnáziumba szerdán látogattunk el a történelemérettségi után.

A 12. A osztályos Kurusa Lászlóval és Medgyesi Marcellel beszéltünk az érettségit követően. László szerint a magyar és a matematika nehezebb volt, a történelem után kicsit felszabadultabbnak érzi magát.

– A magyar nyelv és irodalomtól tartottam a legjobban. Összesen négy tárgyból vizsgázok, már csak egy szakmai tárgyam lesz, ugyanis az idegennyelven túl vagyok – mesélte László. Tervei szerint marad a Galambban technikusi képzésen, ezt követően szeretne egyetemre jelentkezni.

Marcell is egyetértett abban, hogy a magyar és a történelem nehéz volt, azonban úgy érzi, a matekérettségi nem volt annyira vészes.

– Ha kicsit odafigyelt az ember a négy év alatt, akkor meg lehetett oldani minden feladatot tegnap is – mondta Marcell. Bár még nem tudja, mit hoz a jövő a továbbtanulást illetően, ötödik tárgyként a fizikát választotta érettségi vizsgaként. – Készülődök már rá és külön tanárhoz is járok, hogy teljesen felkészüljek. Holnap még angolból írok, szerintem menni fog az is.