Hírek Makó

Ünnepi zászlófelvonás nyitotta a városnapot

A városháza előtti parkban, ünnepélyes keretek közt került sor a zászlók felvonására. Az újjátelepülés 320. évfordulója alkalmából Farkas Éva Erzsébet közösségi oldalán osztotta meg gondolatait.

A Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, illetve a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola képviselői közösen vonták fel a zászlókat, az ünnepi nyitányon közreműködött a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara, Gábor-Nagy Árpád vezénylésével.

navigate_before
navigate_next

Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldalán szólította meg a makóiakat, illetve kívánt boldog születésnapot Makónak:

– Tisztelt Makóiak! Makó 2019-ben emlékévvel tiszteleg a törökdúlás utáni újjátelepülés 320. évfordulójára. Történetíróink Makó “régi nagyságáról” beszélnek, amelynek a török kor pusztításai vetettek véget. A pusztulásból mégis új élet sarjadt. Kultúránk a kereszténység gyökeréből fakadt, múltunk, jelenünk, s jövőnk arról le nem téphető. Több mint 1000 éves Szent István-i örökségünk, 800 éves várostörténeti múltunk, valamint 320 éves makói újjászületésünk küldetést ad számunkra 2019-ben is, ahogyan a “régi makói nagyságunknak” kultúrát, közösséget teremtett egészen az újkorig. Így van küldetése ma is hagyományaink, megmaradásunk és identitásunk további éltetésében. Boldog 320. születésnapot, Makó! – írja a bejegyzésben a polgármester.