Ország-világ Sport Térség

9 millió forintból épült sportpark Apátfalván

Nemrég adták át Apátfalván, a Hunyadi utcai játszótérnél azt a szabadtéri sportparkot, amelyet mindenki díjmentesen használhat. A „B” típusú sportpark kültéri fitnesz eszközökkel lett felszerelve.

Kültéri kondiparkot létesítettek Apátfalván: a sportpark 9 millió 389 ezer forintból valósulhatott meg a Hunyadi utcai játszótérnél. Népszerű a létesítmény, minden korosztály szívesen használja – a kisebbek még óvatosan játszanak rajta, de a hobbi- és egyesületi sportolók már komoly edzéseket végeznek a gépek segítségével. Ahogy Szekeres Ferenc polgármester portálunknak elmondta, a sportparkot mindenki saját felelősségre használja, illetve a 14 éven aluliak csak szülő felügyelet mellett használhatják, erre külön tábla is felszólítja a felhasználókat.

– Dupla multifunkciós tréner, fekvőtámasz kereszt, hasizom és hátizom erősítő, kételemes és multifunkciós húzódzkodó, lépegetők, továbbá maxi létra alkotja a sportparkot. A létesítmény változatos szerkezeti kialakítása a legkülönbözőbb nehézségi fokú mozgások kivitelezését teszi lehetővé – fogalmazott a polgármester. – Az általános képességfejlesztés alapgyakorlati eltérő testhelyzetekben, könnyítve, nehezített kiindulóhelyzetből egyaránt végezhetők.

A sportpark kiválóan alkalmas a köredzéses rendszerű foglalkoztatásra, sportolásra is.