A Makó 320 „Örökségünk” című kiállítás alkalmából színeket vittek a József Attila Városi Múzeum falaira: minden szín egy-egy kategóriát jelent.

A József Attila Városi Múzeum épületét még 1981-ben építették meg és az elmúlt évtizedekben az időszakos kiállítási terem egyszínű volt. Azonban, a múzeum munkatársai most úgy gondolták, színt visznek a helyiségbe: a Makó 320 „Örökségünk” kiállításra három különböző színre festették a falakat. Nem véletlen, mivel minden szín egy-egy kategóriát jelent.

Szikszai Zsuzsanna igazgató elmondta, 2 évvel ezelőtt a „Számadás” elnevezésű, néprajzi kiállítással egy korszakot szerettek volna lezárni. Az új érához nemcsak a szakmaiság fontos, hanem a külső is. A május 7-ei „Örökségünk” tárlat különleges helyet foglal a város és a múzeum életében is, ezt a színekkel is hangsúlyozzák.

– A képzőművészet kapta a vöröset, a néprajzi gyűjteményhez szürkét választották a néprajzos munkatársaim, illetve az irodalomtörténeti és a történeti gyűjtemény egy mokkaszínű háttér elé kerül – mesélte Szikszai Zsuzsanna.

A színek mellett új függönyöket is sikerült beszerezni egy pályázati forrásnak köszönhetően, hiszen a műtárgyvédelemhez ez is hozzájárul. A hatalmas ablaküvegekre fényszűrős függönyök kerülnek fel. Továbbá új vitrineket is beszerzett a múzeum, ezzel is a védelmet erősítve.

Borítókép: Facebook/József Attila Múzeum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest